Citat och berättelser från några av AAA-klinikens patienter

“Överväldigad av effekten från en nål i foten”:
Här kan du läsa om bloggaren Henriks upplevelse.

”Efter 40 års besvär av pollenallergi kan jag plötsligt andas fritt i näsa och luftrör. Och detta just den vår som haft extremt höga pollenhalter i luften. Vad som har åstadkommit förändringen är en serie behandlingar med akupunktur i kombination med massage. Att dessutom bli positivt bemött som en jämlik människa bidrar naturligtvis till läkningen.
Marianne
Leg. psykolog, leg. psykoterapeut

Första gången jag fick kontakt med AAA-kliniken och Lars-Olof Berglöf var för mer än 20 år sedan. Han kurerade ett oerhört smärtsamt ryggskott på ett närmast mirakulöst sätt. Därefter har jag regelbundet fått lyckosamma behandlingar med lika gott resultat.
En spökande hälsporre efter mycket jogging och motionerande gavs ordinationen 6 månaders vila av en av Sveriges mest renommerade idrottsläkare. Efter behandlingen på AAA-kliniken kunde jag återuppta min joggning redan nästa dag. Som inbiten snusare i mer än 25 år konsulterade jag Lars-Olof Berglöf på hösten 1999. Nu skriver vi 2006 och jag har inte haft ett drag efter snus sedan dess.
     Lars Jeding
Tidigare generaldirektör och VD.
Numera styrelseordförande i Samhällsaktörerna

”Hösten 2004 fick jag eksem runt ögonen. Av husläkaren fick jag cortisonsalva. Efter några månaders behandling utan synbara resultat, remitterades jag till Danderyds sjukhus. Där ordinerades en starkare cortisonsalva, solning 2ggr i veckan samt undvikande av schampo och tvål på huden runt ögonen. Under sommaren 2005 förvärrades situationen. Ögonvitorna blev röda blev röda och jag sökte akut till S:t Görans ögonsjukhus.
     Diagnosen blev Blefaritinflammation i ögonlockskanten, samt inflammation i ögonvitorna. Rådet blev att avsluta cortisonbehandlingen omedelbart, istället skulle jag varje kväll tvätta ögonen med barnschampo samt trycka ut varet/sekretet ur ögonkanterna.
Ungefär samtidigt remitterades jag till Karolinska sjukhusets arbetsmiljöavdelning för allergi i utredning. Jag blev mer desperat då inget verkade ge resultat. Jag fick ytterligare en akut tid på St: Görans sjukhus där den nye läkaren menade att cortison var den enda vägen att behandla den typen besvär som jag led av. Detta skulle varvas med Blefarit-behandlingen. Jag påbörjade ännu en gång en cortisonbehandling, allt mer uppgiven.
Jag fick av vänner höra talas om AAA-kliniken, sökte dit och påbörjade en behandling i augusti 2005. Tre veckor senare kunde jag för första gången börja ”trappa ned” cortisonbehandlingen. Under hösten gick jag på regelbunden akupunktur parallellt med att jag ytterligare ”trappade ner” cortisonet. I slutet av november 2005 var jag eksem- och cortisonfri. Utredningen på Karolinska lades ned.”
     Maria

”Tack vare AAA-kliniken har jag alltid snabbt varit på benen igen trots både ryggskott och nackspärr och dessutom kunnat arbeta under hela sjukdomstiden.”
Hans-Olof Hjalmarsson, VD

”Mitt namn är Berit och jag är 48 år. Jag är gift har en dotter och en son. Min son har diagnos ADHD. Jag har varit sjukskriven sedan november 2001 för utmattnings-depression. Mitt symtom har varit panikångest, spänningsvärk och överkänslighet för stress. Jag har arbetstränat ett år men lyckades inte komma upp i 50% som jag vill för jag fick infektioner hela tiden, och dessutom problem med magen.Nu är jag heltidssjukskriven för att kunna återhämta mig och börja arbetsträna i höst igen.
Hur jag är har försökt att vila, promenera och gått på gym har jag inte blivit av med spänningshuvudvärk och mina magproblem. För ca ett halvår sedan hörde jag talas om AAA-Kliniken genom en bekant. Den 13 januari började jag min första behandling hos Lars-Olof Berglöf. Han undersökte mig och sa att jag måste genomgå ca 30 behandlingar, för hela mitt system i kroppen var ur funktion. Efter första behandlingen kände jag mig lättare än vanligt och i början lite vingligare. Jag gick sedan direkt hem och lade mig och vila. Efter två timmar gick jag upp och kände mig då så utmattad att jag knappt orkade gå uppför trappan till övervåningen. Men min spänningshuvudvärk kändes knappt.
I varje behandling ingick akupunktur, värmelampa, manipulering och massage. I fyra veckor fick jag varje dag behandling utom på helgerna. Under den här tiden koncentrerades behandlingen främst till magen. Jag fick ett ständigt sug efter mat efter varje behandling.
Behandlingen var oerhört påfrestande och efter varje behandling blev jag nästan tröttare och tröttare och jag vilade hela förmiddagarna efter varje behandling. Efter ca tre veckor kändes det som om jag gått tillbaka och jag kände mig nästan deprimerad.
Under helgerna hade jag lite ont eftersom jag inte genomgick någon behandling då. När ca fyra veckor hade gått kände jag hur min kropp började slappna av och jag kände inte längre den enorma stress som normalt fanns i min kropp. Det var en härlig upplevelse.
Nu började jag även trappa ner på behandlingarna något och gick endast tre gånger i per vecka. Då kom även energin sakta tillbaka och magen började fungera normalt. Sedan gick jag endast en gång per vecka för att avsluta med att gå var fjortonde dag.
Jag kände mig nu som en människa. Min nacke och rygg är fortfarande lite stel men blir bättre och bättre för var dag. Jag är oerhört tacksam att jag började på AAA-Kliniken. Det har varit ett mycket behagligt ställe att gå på med kunnig, trevlig och välutbildad personal. Ett stort tack!”
     Berit


Efter en axelskada har jag i ett halvår varit runt hos naprapater, läkare och sportläkare, ätit Ipren, olika antiinflammatoriska och muskelavslappnande mediciner samt fått cortison injektioner.
Fick av en god vän och massör tips att vända mig till AAA-Kliniken, han sa: ”Jag är bra på att massera men dom på AAA-Kliniken kan trolla” (han blev själv efter två veckor helt fri från en ”frosen shoulder”).
Jag är f.d. yrkesverksam dansare så jag ställer krav på kroppsrelaterade behandlingar och har varit hos åtskilliga akupunktörer, massörer och naprapater genom åren. På AAA-Kliniken har jag alltid blivit vänligt och professionellt bemött och känt mig väldigt omhändertagen.
Konceptet med akupunktur, naprapati och massage vid VARJE behandling är oslagbar! Här botas hela individen, inte bara åkomman. Skolmedicin har mycket att lära. Tack snälla för att ni finns!”
Helena


För några år sedan fick jag ont i ländryggen och blev stel i ryggmuskulaturen. Besökte min husläkare och fick diagnosen reumatism. Jag blev väldigt ledsen när läkaren sa: ”Ja, det blir förtidspension”.
     Jag gick till FK och AMF utan någon hjälp att få. Min energi försvann. Det enda jag fick var värktabletter mot smärtan. Dessa fick min mage att må dåligt. I nio månader stod jag ut med denna smärta som gjorde mig oförmögen att arbeta. Jag blev även trött och deprimerad av en sviktande ekonomi.
En vän till mig berättade om sina tidigare ryggproblem. Han hade besökt sjukhus och andra ryggspecialister inom den alternativa sjukvården. Det var inte förrän han kom till AAA-Kliniken som hans ryggproblem löste sig.
Min vän rekommenderade AAA-Kliniken till mig. Jag gick dit utan några förväntningar. Efter sju behandlingar hade livsenergin återvänt, hållningen var bättre än någonsin, smärtan som plågat mig under 12 månader var borta.
Under de senaste åren har jag rekommenderat ett 20-tal vänner och kollegor söka till AAA-Kliniken för sina ryggproblem. Samtliga har efter behandling blivit symptomfria och så nöjda att de i sin tur rekommenderar sina bekanta.
Därför kan jag och mina vänner, kollegor, deras bekanta säga: har ni problem med ryggen; vänd er till AAA-Kliniken!”
Erik Syberg


”Alla vet vad månen är men få har varit där”

”Som kammarmusik”
Kaj Martin


I höstas förstod jag att jag kört mig själv för långt. Alldeles för långt. Jag var så rastlös och uppe i varv hela tiden men kunde ändå inte koppla av och sova på nätterna. Min kropp fick många konstiga symptom som till exempel små muskelryckningar, domningar, krypningar, panikångest och till slut spänningsyrsel. Själv trodde jag att jag kanske hade en hjärntumör.
Men någonstans innerst inne visste jag att allt detta var utmattningssymptom. Hela min kropp var i obalans. Jag var i obalans i livet. Jag vände mig till vårdcentralen. Där tog man en massa prover och alla prover var bra. Då blev jag erbjuden sömntabletter och antidepressiva och en rekommendationen att söka upp en naprapat. Jag tackade nej till tabletter och började istället söka efter andra alternativ till hjälp.
För hjälp behövde jag. Först när jag började gå på AAA-Kliniken gick jag ner i varv och blev så otroligt trött. Under flera månader var jag så utmattad att jag orkade ingenting. Helt förståeligt med tanke på hur jag kört slut på mig själv i många år. Ändå var jag hela tiden så glad över att vara på väg ut ur hela den här karusellen som jag förträngt att jag levt i så länge.
Tack och lov har jag varit sjukskriven och låtit kroppen och själen få ta den tid den behöver för att helas. Tack vare coaching/samtal har jag lärt känna mig själv, vad jag innerst inne vill och vem jag egentligen är. Plockat fram mina obearbetade tankar och känslor i ljuset, arbetat med dom och sedan kunnat släppa taget. Jag är rädd om mig själv och har insett att jag är den viktigaste personen i mitt liv.
Utan akupunkturen/naprapatin och all massage skulle jag troligtvis fortfarande hankat mig fram eller blivit så utmattad att jag hamnat på sjukhus. Jag har fått ett helt nytt perspektiv på livet och håller sakta men säkert håller på att födas på nytt känns det som. Äntligen känner jag mig sams med min egen kropp och har lärt mig lyssna till vad den vill säga mig.
Idag mår jag så bra även om jag har en bit kvar men med tanke på att jag hittills gått 4,5 månader på AAA-Kliniken är det ofantligt stora framsteg på så kort tid. Nu kan jag ligga och lyssna på min egen andning och bara slappna av och vara med mig själv här och nu – det är en helt ofattbar känsla. Under min tid på AAA-Kliniken så har jag blivit bemött med stor förståelse och på ett mycket professionellt sätt.

     Ann-Sofie
Art director